1 Mart 2014 Cumartesi

Pazar Kahvaltısına Yetişecek Yumuşacık Poğaçalar

Pazar sabahı yatağından kalkamayan ev halkını rüyasının  en güzel yerinde  mis gibi poğaça kokusuyla uyandırmaya karar verenler elyaf yastık kadar yumuşak bu poğaçaların tarifine göz atmalı :)

Malzemeler :
1 su bardağı süt (250 ml)
1/2 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
Alırı kadar un



Yapılışı :
1 su bardağı süt,yaş maya ve şekeri karıştırıp mayayı sütün içine eritiyoruz.Yaklaşık 5 dakikada eriyen mayalı şekerli sütümüze maden suyunu,sıvı yağını,tuzunu ve ununu katıyoruz.Hamur elimize yapışmayı bırakana kadar un katıp yoğuruyoruz.

Hazır olan hamurumuzu kapaklı bir kaba alıyoruz.Ben genelde tupperware nin miks serisinden birini kullanıyorum.Saklama kabını sofra bezi ve havluyla iyice sarıp sıcak bir yerde 1 saat kadar bekletiyoruz..Bu arada isteğe bağlı olarak iç harcına patates yada maydanozlu peynir hazırlayabilirsiniz.Yeterince bekleyen hamurumuz güzelce mayalanıp kabarıyor.


Mayalanan hamurdan iki tane mandalina kadar parça alıyoruz.Parçalardan birisini merdane ile açıp diklemesine kesiyoruz.Diğer parçayı rulo şeklinde yuvarlıyoruz.kestiğimiz parçaları ruloya sarıp ay şekli veriyoruz.


Peynirli yapmak istiyorsak normal poğaça şeklinde yapabiliriz.
Hazırladığımız şekilleri yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz.İsteğe bağlı olarak üstüne susam dökebilirsiniz.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Yumuşacık poğaçalar sunuma hazır.


PÜF NOKTASI :
Üstüne sürdüğümüz yumurtanın sarısına biraz pekmez ekleyerek harika kızarmış bir görünüm elde edebilirsiniz.Peynirli iç hazırlarken biraz kimyon ve yedi türlü baharatın dan atarak iç harcınıza lezzet katabilirsiniz.



AFİYET OLSUNN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.