Malzemeler :
750 ml light süt
1 su bardağı esmer şeker (normal şekerde kullanılabilir kalorisi aynıdır)
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet damla sakızı
Üzerinin sosu için :
Yarım kg mürdüm eriği
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı : Sütü tencereye alıp toz şeker ve pirinç ununu karıştırarak pişiriyoruz damla sakızınıda içerisine atıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.
Erik sosu için ; erikleri çekirdeklerini çıkarıp tencereye alıyoruz üzerine şekeri gezdiriyoruz ve su ekleyip kaynatıyoruz.Erikler yumuşayınca rondo dan geçiriyoruz.Muhallebimiz soğuyunca üstüne döküp afiyetle yiyebilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.