Malzemeler :
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 Türk kahvesi fincanı süt
2 Türk kahvesi fincanı Sıvı yağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
Alırı kadar un
Yapılışı :
Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.Ben her seferinde 10 dakikadan fazla çırpıyorum.Böylece kekim daha güzel kabarıyor ve yumurta kokusu kalmıyor.Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Yalnız burada unu ve kabartma tozunu eleyerek katıyoruz ve söndürmeden yavaş hareketlerle karıştırıyoruz.180 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.